ÚJ intézménynévként fogunk bemutatkozni!

Már évek óta tervben van, hogy átnevezik a debreceni Könnyűipari Szakközépiskolát, 2017-ben még az volt a terv, hogy a Debreceni Szakképzési Centrum Kreatív Szolgáltatások Modell Divatiskolája Pedagógiai és Nyomdaipari Szakképző Iskolája viseli majd, ez a névváltás azonban nem valósult meg.

Mivel most a járványhelyzet miatt nem ülésezett a városi közgyűlés, a polgármester hozza meg a határozatokat. Debrecen város közlönyében most az olvasható, hogy a közgyűlés feladat- és hatáskörében eljáró polgármester támogatja az iskola átnevezését

  • Debreceni SZC Kreatív Technikumra.

A Debreceni Szakképzési Centrum fenntartója jelenleg az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az iskola képzési profilja a bemutatkozásuk szerint szerteágazó, azonban kezdetektől a könnyűipari (ruha- és bőripari) valamint a nyomdaipari képzés határozza meg. Idővel bővült a szakmai paletta: a szolgáltatóipar (fodrász, kozmetikus képzés) is megvetette lábát az iskola falai között. Majd a képző- és iparművészeti ágazati képzés is teret kapott, hiszen a divat- és stílustervező, a kézi és gépi hímző szakképesítések közvetlenül illeszkednek az iskola szakképzési szerkezetébe. 

„Pedagógia ágazati képzéseinkkel ma már a nevelő-oktató munka szakterülete iránt érdeklődőknek is teret adunk, hogy álmaikat és céljaikat megvalósíthassák. A szakmai képzés kiválóan felszerelt tanműhelyeinkben kezdődik, majd külső gyakorlati képzőhelyeken folytatódik, hogy a tudás birtokában minden tanulónk magabiztosan állhasson helyt a munka világában” - írja Kovácsné Győrfi Enikő igazgató. 

Forrás: Dehir

Bármilyen kérdésed van, keress minket! Segítünk!     felveszem a kapcsolatot