SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/015 | 4027 Debrecen, Sétakert utca 1-3.

Intézmény logo

Debreceni SZC Kreatív Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. nov. 16.


DSZC Kreatív

  Karrierhét a Kreatívban!

  2023.11.13. - 2023.11.17. között zajlott iskolánkban a Karrierhét. A program a hétfői megnyitóval vette kezdetét és a pénteki az eredményeket és tapasztalatokat is összegző sajtónyilvános kerekasztal-beszélgetéssel zárult.

  Karrierhét a Kreatívban!

  Az intézményi karrierhéten a karriertámogatásé volt a főszerep, ezért színes és változatos programokkal készültünk diákjaink számára. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy a mindennapi oktatás mellett teret engedjünk minden olyan támogató programnak, ami által a tanulóink kicsit könnyebben tudnak eligazodni a karrierutat érintő kérdésekben, ezért pl. céges tájékoztatókat, programokat, külsős eseményeket, üzemlátogatásokat is szerveztünk számukra. 

  A hét programja között szerepelt többek között Alföldi nyomda, Digitális Közösségi Alkotóműhely, Csokonai Színház, Helia-D kastély látogatás. Gyimsiné Behina Éva előadást tartott 13. és 14. évfolyamosoknak a Pénzügyi tervek - ami elfér egy papírcetlin témában. Megismerhették tanulóink a Debreceni Egyetem nyújtotta továbbtanulási lehetőségeket. Szőllősyné Hegyesi Irén, az Alföldi nyomda képviseletében pedig pályaorientációs szülői értekezletet tartott. Mindemellett szakmai interaktív előadások, beszélgetések zajlottak, volt tanulóink karrierútjaikról meséltek, szakmai előadásokból sem volt hiány.

  Magyar szakos oktatóink önéletrajzírási technikákat, tippeket osztottak meg tanulóinkkal, valamint mini állásinterjúkkal készítették fel a diákokat a majdani éles helyzetre. A grafikusok ellátogattak a Színforrás Grafikai Stúdióba, fodrász tanulóink pedig fodrászati termékpaletta felmérésen jártak fodrászcikk üzletekben. A 10. D osztály a Lehel Utcai Óvoda és a Görgey Utcai Óvodákban zajló ökotevékenységbe nyert betekintést. További prgoramok voltak a héten Erdei Katalin hajdiagnosztikai előadása, online előadás A közösségi média szerepe az álláskeresésben témában, valamint a Továbbtanulási lehetőségek a művészeti és a művészetközvetítő felsőoktatási intézményekben című előadás.

  Pénteken az élményekkel teli karrierhét az eredményeket és tapasztalatokat is összegző sajtónyilvános kerekasztal-beszélgetéssel ért véget.

  A beszélgetésben meghívott szakértőink segítségével a társadalmi egyenlőtlenségek és hátránykompenzáció kérdéseit jártuk körül.

  A kerekasztal-beszélgetés címe: Esély? Egyenlőség? - amely keretében arra kerestük a választ, hogy a társadalom különböző színterein hogyan működik a hátránykompenzáció.

  A kerekasztal-beszélgetés résztvevői voltak:
  - Dr. Széles Diána alpolgármester, DMJV Polgármesteri Hivatala
  - Dr. Törő András elnök, Debreceni Karitatív Testület
  - Racz Nóra kabinetvezető, Debreceni Szakképzési Centrum
  - Kovácsné Győrfi Enikő igazgató, Debreceni SZC Kreatív Technikum
  Moderátor: Volf-Nagy Tünde, magyar televíziós műsorvezető, tartalomfejlesztési szakértő

  A beszélgetés amellett, hogy célul tűzte ki a tanulók körében való érzékenyítés elősegítését, a közönségben helyet foglaló diákok és oktatóik számára is hasznos tudnivalókkal szolgált a társadalmi problémákkal való küzdelmek kapcsán. Többek között olyan kérdésekre keresték a választ, hogy „Kell-e választani egy nőnek karrier-siker vagy család-gyermek között?” vagy „Törvényszerű-e, hogy a hátrányos régió vagy szociális körülmény konzerválja, újrateremti az egyenlőtlenséget?”. A csaknem egyórás kerekasztal-beszélgetésen szóba került emellett a tanulói-iskolai hátránykompenzáció és a „fiús/lányos szakmák” témaköre is. Az eseményen több mint 50 oktató és diák volt jelen.

  A hét során, olyan programokon vehettek részt tanulóink, melyek célja a széleskörű karriertámogatás, valamint az életpálya-tervezéshez szükséges készségek fejlesztése. Számos interaktív előadás és élmény várta az érdeklődőket, amelyeken lehetőség nyílt a vállalati partnerekkel való személyes találkozásra is, akik segítséget nyújthatnak a lehetséges karrierutakon való eligazodásban. Reméljük mindenki hasznosan töltötte a hetet és jól érezte magát a választott programokon!

   

  GALÉRIA

  Karrierhét megnyitó 2023.11.13.

  karrierhét megnyitó (3 of 10).jpg
  karrierhét megnyitó (9 of 10).jpg
  karrierhét megnyitó (10 of 10).jpg

  GALÉRIA

  ,,Esély? Egyenlőség?" kerekasztal-beszélgetés

  kép (13 of 13).jpg
  kép (1 of 13).jpg
  kép (7 of 13).jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  A Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fóruma

  A Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fóruma

  Félezer diák találkozott a hétvégén Budapesten a Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fórumán 111 Kárpát-medencei magyar középiskola képviseletében.

  2024. febr. 28.


  DSZC Kreatív

  Magyar Parasport Nap

  Magyar Parasport Nap

  A Magyar Parasport Napján tanulóinkkal együtt ünnepeltük a magyar parasportot és hazánk fogyatékossággal élő sportolóit.

  2024. febr. 23.


  DSZC Kreatív

  NTP-TEHETSEG-23-0280-projektnyitó rendezvény

  NTP-TEHETSEG-23-0280-projektnyitó rendezvény

  A Debreceni SZC Kreatív Technikum A jelen tehetségei a jövő művészei című pályázatának megvalósításához a Nemzeti Tehetség Program 2 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított.

  2024. febr. 19.


  DSZC Kreatív


  Partnereink

  SZC logo

  Debreceni Szakképzési Centrum


  Debreceni SZC Kreatív Technikum

  4027 Debrecen, Sétakert utca 1-3.

  Telefon: 06-52/503-833

  E-mail: titkarsag@dszckreativ.com

  OM azonosító: 203033/015

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002427


  2024Debreceni SZC Kreatív Technikum