Mestervizsga - Kozmetikus technikus

Hogyan kell helyesen gyantázni, mire kell odafigyelni sminkeléskor? A két tévériporter ezúttal a kozmetikus szakmával ismerkedett.

Újabb kihívás elé néztek a Debrecen Televízió riporterei: a kozmetikus szakmát próbálták ki a Mestervizsga című magazinban, amely a Médiacentrum és a Debreceni Szakképzési Centrum együttműködésének köszönhetően jött létre. A nézők ebben az iskolai tanműhelyekből indulva egészen a gazdasági környezetig követhetik végig a bemutatott szakmákat.

Ha ezek a debreceni fickók akarnák kisminkelni, semmiképp ne hagyja nekik! – videóval

Legutóbb a riporterek a DSZC Kreatív Technikumában jártak, ahol a nagy kreativitást és alkotókészséget igénylő szakmákat oktatják magas szinten. A fodrász szakma minden apró fortélyát elleshették a szerkesztő-riporterek, és annyira megtetszett nekik az intézmény, hogy ismét visszatértek: ezúttal a kozmetikus képzést ismerhették meg egy jó hangulatú gyorstalpalón.

Hogyan tisztítsuk le az arcot? Mire jó az ultrahangos kezelés? Hogyan kell helyesen gyantázni? Mikre kell odafigyelni smink készítésekor?
A Mestervizsga legújabb részéből itt megtudhatják. 

A DSZC Kreatív Technikumában két év alatt (érettségi után, illetve felnőttek szakmai oktatása keretében) lehet elsajátítani a kozmetikus képzés alapjait. A sikeres vizsga után a lehetőségek tárháza várja a frissen végzett tanulókat: szalonokban, saját vállalkozásban, de akár a filmiparban is el lehet helyezkedni. Az átlagkereset 300 ezer forint körül mozog, de akárcsak a fodrásznál, ennél a szakmánál is igaz, hogy a határ a csillagos ég.

Forrás: Dehir

Bármilyen kérdésed van, keress minket! Segítünk!     felveszem a kapcsolatot

×
Találd meg nálunk álmaid szakmáját!

pexels askar abayev 5638701 masolat

 Nappali képzéseink
Esti képzéseink