Tanévnyitó ünnepség

08:00 órától az osztálytermekben hallgathatták meg diákjaink, oktatóink a tanévnyitó ünnepséget.
Ezután a 9. osztályos tanulók a Szilágyi Autókereskedés (Mikepércs) felajánlásával iskolánk udvarán egy cserjét ültettek el.
Fennállásának 35. évét ünneplő iskolánk 10:00 órától adott otthont idén a Debreceni Szakképzési Centrum ünnepi tanévnyitójának.

Az ünnepséget Dr. Pósán László országgyűlési képviselő nyitotta meg beszédével. Elmondta, hogy a mostani tanév nagy horderejű, mert a megváltozott szakképzési rendszer most tud igazán vizsgázni, mivel a tavalyi évben a COVID-járvány sok újítást nem tett lehetővé (pl. a duális képzést).

Dr. Barcsa Lajos alpolgármester folytatta a megkezdett gondolatokat. Mint mondta, a Debrecen 2030 program célkitűzése, hogy a cívisváros legyen Kelet-Magyarország és a régió központja. Ennek kulcsa pedig az oktatás. Debrecen tradicionális iskolaváros és ezt a titulust meg is kell erősíteni. A Debrecenbe települő gazdasági befektetők hamarosan több mint 6000 munkahelyet teremtenek. Ezek a cégek munkaerőigényük 70%-át a Debreceni Szakképzési Centrum végzett diákjaiból kívánják megteremteni, ezért a város továbbra is támogatja a centrumot mind iskolafejlesztésekben, illetve távlati tervként kollégiumok építésével is.

Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja Böjte Csabát idézte, akiről kevesen tudják, hogy eredeti szakmája autóvillamossági szerelő. Arra bíztatta a diákokat, hogy vegyék kezükbe a sorsuk irányítását, tanuljanak és dolgozzanak keményen, hogy valóra válthassák az álmaikat. Elmondta, hogy a 2021/2022-es tanév az új szakképzési rendszer stabilitásának éve lesz. A gazdaságilag növekvő, kulturális éltében folytonosan bizsergő Debrecen sok szakembert kíván, és ez nagy felelősség. Hozzátette: a Debreceni Szakképzés Centrum intézményei „felvették a kesztyűt”. Az évről évre növekvő tanulói létszám, a kimagasló versenyeredmények, a továbbtanulók számának növekedése mind azt bizonyítja, hogy a szakképzés színvonala és megítélése egyre jobb. Ennek ékes bizonyítéka maga az ünnepségnek helyet adó Kreatív Technikum. 

Kovácsné Győrfi Enikő igazgató asszony ünnepi beszédét egy Márai verssel kezdte, és azt a gondolatot adta át, hogy minden pillanat lehet ünnep, egy évnyitó kiváltképpen az. Az igazgatónő visszatekintett az iskola 35 évére, arra, hogy hogyan is vált a 127. számú Könnyűipari Szakmunkásképzőből az ország egyik kreatív technikuma és arról is beszélt, hogy az idei évtől egy új hagyományt teremtenek: a 9. évfolyamosok minden évben egy fát ültetnek az iskola udvarán. Reméli, a fához hasonlóan a fiatalok is gyökeret eresztenek itt és jó szakemberekké válnak. Elmondta, hogy a Kreatív Technikumnak is nőtt a tanulói létszáma mind a 9. évfolyam, mind az érettségire épülő képzéseken tanulók tekintetében.

Mint mondta, nagy öröm szintén, hogy a pedagógiai ágazati képzés újra visszakerül az intézménybe. Végezetül a diákokhoz intézte szavait: „A tudás érték, de nem adják ingyen! Tanulni, dolgozni kell!”

A Debreceni Szakképzési Centrum tanévnyitó ünnepségén köszöntötte Tirpák Zsolt a DSZC új főigazgatóját, Szilágyi Sándort. Az eseményen vehették át megbízásukat a centrum intézményeinek igazgatói, és a több évtizeden át tartó oktatói-nevelői munkája a DSZC vezetése címzetes igazgatói címet adományozott Lilik Istvánnak, a Debreceni SZC Irinyi János Technikum egykori igazgatójának.

Kapcsolódó sajtóanyagok:

Dehir HAON

Tanévnyitó ünnepség

Bármilyen kérdésed van, keress minket! Segítünk!     felveszem a kapcsolatot

×
Találd meg nálunk álmaid szakmáját!

Lemaradtál Nyílt Napjainkról? Nézd vissza videóinkat!
2021.11.10.
- 2021.12.01.