Hatékony tanulás elősegítése

  1. Dalold, dúdold el!

Az emberek szeretnek dalolni, dúdolni. Hány olyan zeneszám van, aminek ha fülbemászó a rímje, pillanatok alatt megjegyezzük. Miért ne lehetne így tanulni? Ha valami nehéz tananyagot kell megtanulni, vagy évszámokat kell bemagolni, sokkal egyszerűbb lesz, ha egy ismerős dallamot társítasz hozzá. Hidd el, képes leszel ezeket a vizsgán, nyomás alatt is felidézni. Szóval, miért nem próbálod meg őket versbe vagy zenébe foglalni?

  1. Készíts hangfelvételt!

Vizsgára készülsz? Vagy egy olyan tananyaghoz értél, ami nehézséget okoz? Mit szólnál, ha a folyamatos olvasás és újraolvasás helyett hangfelvételt készítenél a jegyzeteidből? Az folyamatos újrahallgatás sokkal gyorsabban megragad a fejedben. A felvételt fel tudod tenni a telefonodra, laptopodra, tabletedre. Így bármikor, bárhol meghallgathatod, akár egy kellemes sétálás közben is. 
Ha pedig még utólag valami eszedbe jut, készíts egy új hangfelvételt, amivel még könnyebben megtanulod az anyagot.

  1. Tegyél úgy, mintha másnak magyaráznál!

A legjobb módja annak, ha nem szeretsz igazán szóban megnyilvánulni, ha felelés előtt hangosan felmondod a tananyagot, mintha valakinek elmondanád, elmagyaráznád. Így hamar rájössz, hogy minek kell még utánanézni, illetve mennyire vagy felkészült.

  1. Kapcsold be a kreativitásodat!

Mindenkinek ismerős lehet a füzet sarkában való rajzolgatás. Tudtátok, hogy a rajz vagy a rajzolás nem is olyan szokatlan tanulást segítő módszer?! Biztos te is használtál már valamilyen vizuális ábrázolást, hogy hatékonyabban, gyorsabban megjegyezz egy feladatot, vagy jól jött egy beadandó dolgozathoz. Használd a kreativitásodat és ábrákkal, rajzokkal rögzítsd az óra anyagát.

  1. Hallgass ének nélküli zenét!

A legtöbb fiatal nem tud csendben tanulni. Szükségesnek érzik, hogy valamilyen háttérzaj legyen. Erre egy nagyon jó ötlet, ha olyan zenét hallgatsz, amiben nincs szöveg. A szöveg csak elterelné a figyelmedet, a zene pedig még inspiráló is lehet, hogy fogékonyabban tanulj.

Don’t worry, be happy! Tehát ne aggódj, légy boldog! Tudjuk ez az időszak most nem épp a legkönnyebb a számotokra, tartsatok ki! 

„Tanulj meg mindent, amit lehet, amikor csak lehet, akitől csak lehet! Egyszer eljön az az idő, amikor hálás leszel ezért magadnak.”
Sarah Caldwell

giphy

Forrás: https://iqfactory.hu/
             https://giphy.com/

Bármilyen kérdésed van, keress minket! Segítünk!     felveszem a kapcsolatot

×
Találd meg nálunk álmaid szakmáját!

Lemaradtál Nyílt Napjainkról? Nézd vissza videóinkat!
2021.11.10.
- 2021.12.01.