Gyerekkorom óta nagyon szeretek olvasni, így mindenképpen olyan szakmát akartam választani, amiben tovább folytathatom a kedvenc időtöltésemet. Ekkor fedeztem fel az iskolát, ahol esélyt kaptam az álmom megvalósítására.
Rengeteg lehetőséget látok a kiadványszerkesztésben, tekintettel arra, hogy a modern kor egyre inkább a digitalizáció felé hajlik, ezért úgy érzem, ez egy olyan szakma, amelyben bárhol el tudok helyezkedni. Nem feltétlenül csak egy nyomdában, hanem kiadóknál, marketingeseknél, de egy könyvet is el tudok készíteni, végtére is megtanultam az alapjait. A világ fejlődik, viszont mindig is szükség lesz olyan emberekre, akik rugalmasan tudják kezelni a technológia vívmányait, ezért úgy érzem a Kreatív adta meg hozzá a kezdő löketet. 

- Magyar Zsuzsanna
Kiadványszerkesztő technikus

8. osztályosként személyes okok miatt úgy gondoltam, hogy a nyomozói pályafutást célzom meg. Ezért Derecskén a rendészeti képzést választottam. Egyből éreztem, hogy nem ez az én pályám, ezért képesítést váltottam és érettségivel egy pénzügyi tanácsadó végzettséget szereztem. Az érettségi időszakában már kezdtem érezni, hogy a fodrász képzés tetszik. Édesanyámmal együtt elkezdtünk ebbe az irányba gondolkodni, és együtt kerestük a lehetőséget arra, hogy ezt szakmaként is elkezdhessem. A DSZC oldalán sikerült megtalálni az iskolát, és egyből jelentkeztem. Most már végzős 14. évfolyamos tanulóként tudom, hogy megtaláltam a pályámat.
Az iskolát és a szakmát is ajánlom, viszont kell hozzá nem csak ambíció, hanem kézügyesség és térlátás is.

- Csobolyó Csaba
Fodrász

Jelenleg 9. osztályos diák vagyok, aki tudatosan választotta a fodrász szakmát. A családból én járok először ebbe az iskolába. Azért is ide szerettem volna jelentkezni, mert azt hallottam, hogy itt a legszínvonalasabb az oktatás. Ebben nem is csalódtam, hiszen nagyon jó az iskola közössége, az oktatók hihetetlenül segítőkészek. Nagyon jól érzem magam, tényleg itt mindenki kedves és közvetlen. Örülök, hogy egy szép szakmám lesz, hiszen sok lehetőség van benne.

- Balogh Dorina
Fodrász

A Debreceni SZC Kreatív Technikumába járok 3 éve nyomdaipari technikus képzésre. 7. osztályos tanuló voltam, amikor Sándorné Nagyváradi Nelli, az akkori igazgatóhelyettes az általános iskolámban pályaorientációs előadást tartott. Azonnal megfogott ez az iskola, itt a helyem, gondoltam. Nem könnyű a szakma, de közben gyönyörű azt látni, hogy hogyan születik meg egy könyv. Van gyakorlati oktatás is az Alföldi Nyomdában, ahol még ösztöndíjat is kapunk. Gyere hozzánk tanulni, hiszen nagyon jó az iskola, a tanári kar és az osztályközösségek!
ITT MINDIG A TANULÓ AZ ELSŐ!

- Kovács Albert
Nyomdaipari technikus

Azért ezt az iskolát választottam, mert úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy a legjobb szakemberek lehessünk, mindent az alapoktól kell kezdeni, és úgy érzem, hogy itt ténylegesen van lehetőségem megtanulni úgy a szakmát, hogy a végén a legjobb lehessek benne. A tanárok a legjobb fejek, sokat viccelődünk vagy beszélgetünk velük, teljes mértékben megértőek velünk szemben. A saját képességeinkhez viszonyítva értékelnek minket, ami azért jó, mert így mindenki még jobban odateszi magát és próbáljuk kihozni magunkból a maximumot. A suliban mindig jó kedvem van, még akkor is, ha bal lábbal keltem fel, mert itt mindig jó a hangulat. Az órák gyorsan eltelnek, mert nagyon sokat beszélgetünk az adott témákról, legyen szó bármelyik tantárgyunkról. Nekem már most is rengeteg élményt és barátot adott ez az iskola, szóval örülök, hogy itt lehetek.

- Veres Zsófia
Fodrász

2020 szeptemberétől kezdtem tanulmányaimat a Debreceni SZC Kreatív Technikumában. Úgy éreztem magam, mintha egy tündérmesébe csöppentem volna. A nádudvari szakiskolában végeztem népi vászonszövőként. Közelebbről itt ismerkedtem meg a textillel, mint anyaggal. Azért választottam a divatszabó képzést, mert az általam szőtt textileket én is szeretném megvarrni. Ebben a szakmában teljes mértékben szabadjára engedhetem a fantáziámat, és ki tudom élni a kreativitásomat. Munkáimban a magyar népművészet elemeit szeretném ötvözni a mai divattal. Úgy érzem, hogy ez az iskola felkészít céljaim elérésére. Nagyon jó osztályba kerültem, egy fantasztikus osztályfőnökhöz (Borbélyné Laczkó Katalin). Osztályközösségünk a heti gyakorlatok által még jobban erősödik, nagyon jó hangulatban telnek az órák. Megtisztelőnek érzem, hogy ilyen nagy szakmai tudású oktatóktól tanulhatok.

- Varró Sára
Divatszabó

Szerencsésnek érezhetem magam. Kreatív irányban dekoratőr szakmára iratkoztam be, ahol a sok szakmai tapasztalattal rendelkező oktatók kedvesen, segítőkészen tanítanak bennünket. Engem ez az iskola már régebben is megfogott, ugyanis édesanyám sok pozitív élményt, véleményt mondott. Ami csak jobban késztetett engem arra, hogy nekem itt a helyem. Így nem volt kérdéses hova szerettem volna beiratkozni, amikor befejeztem a 8. osztályos tanulmányaimat. Örülök, hogy hamar megtalálhattam a helyem. Sok mindent tanulhatok meg, rengeteget fejlődhetek és örülök, hogy elsajátíthatom ezt a képzést.
Mivel az iskola eléggé kreatív, színes, ezért ha elvégzem a szakmát, másik dédelgetett álmomat fogom felvalósítani, ami a kéz- és lábápoló technikus lesz.

- Szabó Alexandra
Dekoratőr

Férfiszabászként tanultam és végeztem el tanulmányaimat.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert egy olyan intézménynek lehettem a tanulója, ahol a többi diák is nagyon befogadó személyiség volt. Szakmától függetlenül nagyon jó iskolai közösségnek örvendhettem abban az időben. Ettől nagyobb ajándék már csak az volt, hogy olyan tanáraim voltak, akik idejüket és energiájukat nem sajnálva napról napra fejlesztették képességeimet, és törekedtek arra, hogy szakmám egyik legjobbja lehessek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a versenyeken elért sikereim. Ezeken a versenyeken nem vehettem volna részt, ha nincs az iskola és a családom. Mai napig boldogan térek vissza az iskola falai közzé, hogy volt tanáraimat meglátogassam. Jelenleg egy saját kis varrodát vezetek, ahol nap, mint nap új személyiségekkel találkozom megrendelőim révén, akik örömmel és bizalommal fordulnak felém, hogy álmaik ruháját készíthessem el nekik.

- Varga Csaba,
volt tanítványunk

Néhány évvel ezelőtt még én is az iskola tanulója voltam. Itt érettségiztem, illetve szereztem meg a kozmetikus és fodrász szakmámat. Rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettem itt gazdagabb. Például részt vehettem iskolai divatbemutatókon, rendezvényeken sminkesként és fodrászként egyaránt, illetve belekóstolhattam a szakmai versenyek izgalmaiba is.
Tanáraimtól rengeteg biztatást és segítséget kaptam, és tudást, hogy helyt álljak az életben. Egy biztos alapot kaptam a jövőhöz. Mára már sminkmester vált belőlem.

- Molnár Anita,
volt tanítványunk

Bármilyen kérdésed van, keress minket! Segítünk!     felveszem a kapcsolatot

×
Találd meg nálunk álmaid szakmáját!