Testvérem korábban ebben az iskolában tanult nyomdaipari szakirányban, így nagyon sok információt kaptam tőle az itt folyó képzésekről. Pozitív élményei és véleménye alapján én is a Könnyűiparit választottam. Békéscsabáról érkeztem, de már 7. éve itt tanulok Debrecenben. Ebben az iskolában megtaláltam a lehetőségeimet! Az érettségi megszerzése után kreatív és művészi énem megvalósítása által kiadványszerkesztőként végeztem, de az iskola családias légköre, az oktatás szakmai színvonala és a bővülő képzési kínálat újabb szakma megszerzésére csábított. Így – mivel lehetőségem volt rá – beiratkoztam a Pedagógiai és családsegítő munkatárs képzésre, amit most nagy örömmel sajátítok el. Örülök, hogy az első szakmámban szerzett tudás remekül hasznosítható ezen a területen is. Iskolám képzési palettája színes és széles, ezért további tervem, hogy dédelgetett álmomat a szépészet (kozmetika) irányában is megvalósítom.

- Kassai Renáta 13. A – Pedagógiai és családsegítő munkatárs képzés (nappali)

Nyomdász családból származom. Édesapám és az egyik bátyám is ebben az iskolában tanulta a szakmát, s mindannyian megtalálták az örömüket és számításukat ezen a területen. Anyukám szintén itt tanult nőiruha-készítőként. Szakmája egyben a hobbija is, mert szereti, amit csinál. Ilyen előzményekkel nem volt számomra nehéz a döntés, hogy melyik középiskolát válasszam 8. osztály után. A tanítási órákon kívül itt nagyon sok lehetőséget kapunk, hogy a tudásunkat fejlesszük, a látókörünket szélesítsük. Osztályunkkal szívesen veszünk részt a különböző szakmai programokon. Kiállításokra, szakmai előadásokra is eljutunk, illetve rendszeresen üzemlátogatásokon veszünk részt. Ezek mind segítik a tananyag megértését, de egy kis kikapcsolódást, csapatépítést is jelentenek. Örülök, hogy nem csak az órákon, hanem a futballmérkőzéseken is megmutathatom, mit tudok, és képviselhetem az iskolánkat.

- Hekler Norbert 10. A – Nyomdaipar ágazat

Férfiszabászként tanultam és végeztem el tanulmányaimat.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert egy olyan intézménynek lehettem a tanulója, ahol a többi diák is nagyon befogadó személyiség volt. Szakmától függetlenül nagyon jó iskolai közösségnek örvendhettem abban az időben. Ettől nagyobb ajándék már csak az volt, hogy olyan tanáraim voltak, akik idejüket és energiájukat nem sajnálva napról napra fejlesztették képességeimet, és törekedtek arra, hogy szakmám egyik legjobbja lehessek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a versenyeken elért sikereim. Ezeken a versenyeken nem vehettem volna részt, ha nincs az iskola és a családom.

Mai napig boldogan térek vissza az iskola falai közzé, hogy volt tanáraimat meglátogassam.

Jelenleg egy saját kis varrodát vezetek, ahol nap, mint nap új személyiségekkel találkozom megrendelőim révén, akik örömmel és bizalommal fordulnak felém, hogy álmaik ruháját készíthessem el nekik.

- Varga Csaba, volt tanítványunk

Néhány évvel ezelőtt még én is az iskola tanulója voltam. Itt érettségiztem, illetve szereztem meg a kozmetikus és fodrász szakmámat. Rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettem itt gazdagabb. Például részt vehettem iskolai divatbemutatókon, rendezvényeken sminkesként és fodrászként egyaránt, illetve belekóstolhattam a szakmai versenyek izgalmaiba is.

Tanáraimtól rengeteg biztatást és segítséget kaptam, és tudást, hogy helyt álljak az életben.

Egy biztos alapot kaptam a jövőhöz. Mára már sminkmester vált belőlem.

- Molnár Anita, volt tanítványunk

Bármilyen kérdésed van, keress minket! Segítünk!     felveszem a kapcsolatot

×

Minden korosztály számára piacképes, kreatív szakmákat kínálunk!