Nemzeti Tehetség Program NTP-MŰV-18-0183 pályázat

„Palócföldi örökségünk”

A Debreceni SZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája a 2018/2019-es tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program támogatásával vállalta, hogy a képző- és iparművészet ágazatban tanuló tehetséges gyerekek kreativitását fejleszti, szakmai ismereteiket gazdagítja.

A program keretében 7 fő képző-és iparművészet ágazatban tanuló diák mutatta meg a sokrétűségét. A pályázatban való részvétel lehetőséget nyújtott abban, hogy új ismeretekre tegyenek szert, ki-ki a saját tehetségének megfelelően alkosson, egymást segítve bizonyítsák kreativitásukat. A közösen végzett tevékenység jó csapatmunka volt. A gyakorlatokat úgy állítottuk össze, hogy ne csak tanulás, hanem közben önismeret fejlesztés, lazító órák, élménypedagógiai foglalkozások is színesítsek a programot.

A diákok egy két napos tanulmányi úton vettek részt a Mátrában, mely során megismerték a Palócföld világát, berendezéseit, új tapasztalatokat szerezhettek a tárgyi alkotó népművészet és a felvidéki kultúra egyediségéből. Bővült látásmódjuk, nemzeti öntudatuk és színesebb képet kaphattak hazájuk páratlan kincseiből. A palóc viseleti darabokon található motívumok felhasználásával festettek, ragasztottak és varrtak különböző lakástextil termékeket, melyeket kiállítás formájában mutattak be intézményünk aulájában. 

A programban Gyöngyné Czene Ágnes, Bogosné Móré Krisztina és Kovácsné Ember Katalin vettek részt.

A pályázat bemutatása

Nemzeti Tehetség Program

Bármilyen kérdésed van, keress minket! Segítünk!     felveszem a kapcsolatot

×
Találd meg nálunk álmaid szakmáját!

Lemaradtál Nyílt Napjainkról? Nézd vissza videóinkat!
2021.11.10.
- 2021.12.01.