Határtalanul!Program HAT-17-02 pályázat

 "Tetőtől talpig Aranyban"

A Debreceni SZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájának dráma szakköre a Határtalanul! pályázat keretében ellátogatott Székelyudvarhelyre, ahol partner iskolája, a Bányai János Műszaki Szakközépiskola 10-es nyomdász osztálya fogadta a tanulókat.

A találkozásra az Arany- emlékév keretében került sor. A "Tetőtől talpig Aranyban" pályázat keretében a két iskola diákjai Arany-illusztrációkból közös kiállítást szerveztek, a tanulóink Toldi-stílusparódiát mutattak be, míg a házigazdák Arany és Petőfi  levelezését felidézve kedveskedtek. A partner iskolát 2017 november elején látták vendégül Debrecenben. Mindkét találkozás alkalmával kirándulásokat is szerveztek a házigazdák. A vendégek belvárosi és nagyerdei sétát tettek, kellemes napot töltöttek az Aquaticumban és ellátogattak a Nyíregyházi Állatparkba is.

A iskolánk tanulói megismerték Székelyudvarhely nevezetességeit, kirándultak az Ivói Vadasparkba, felkeresték Orbán Balázs és Tamási Áron sírját, útba ejtették még a korondi fazekasokat, a Parajdi Sóbányát. Hazafelé Marosvásárhely és Kolozsvár főterén tartottak pihenőt.

Mindkét fél számára a találkozás sok élménnyel zárult.

A pályázat bemutatása 

HATÁRTALANUL! Program

További képeinket itt lehet megtekinteni. 

Bármilyen kérdésed van, keress minket! Segítünk!     felveszem a kapcsolatot

×
Találd meg nálunk álmaid szakmáját!

Lemaradtál Nyílt Napjainkról? Nézd vissza videóinkat!
2021.11.10.
- 2021.12.01.