Nemzeti Tehetség Program NTP-KNI-0213 pályázat

„Ezernyi jó ötlet”

A Debreceni SZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája a 2017/2018-as tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program támogatásával vállalta, hogy a bőrdíszműves és a bőrtárgy készítő szakképzésben tanuló tehetséges gyerekek kreativitását fejleszti, szakmai ismereteiket gazdagítja.

A program keretében a tehetségígéretek megterveztek és elkészítettek egy olyan 2-4 darabból álló kollekciót, amelyek díszítésében, az anyagok textúrájában, formájában, vagy egyéb módon illeszkednek egymáshoz. Az elkészített termékeket kiállítás formájában mutatták meg.

A munka folyamatában elkészült kész kollekció bemutatására a Debreceni Méliusz Újkerti Fiókkönyvtárban (Debrecen, Jerikó utca 17-19) került sor. A kiállítás megtervezése, a termékek esztétikus, ízléses elrendezése is a program részét képezte, így a tanulók feladata volt.

A tehetségeinket két városi rendezvényen való részvételre is felkértük, népszerűsítve ezzel a programot, az iskolánkat és a szakmájukat. A rendezvények lehetőséget biztosítottak a kommunikációjuk és az interperszonális készségeik fejlődésére.

A közösen végzett tevékenység záloga a jó csapatmunka. Ennek szellemében szerveztük meg az élménypedagógiai foglalkozásokat. A játékok, a sokszor kivitelezhetetlennek tűnő feladat megoldások összekovácsolták a tanulókat. A gyakorlatokat úgy állítottuk össze, hogy a kooperatív tanulás alapelvei megjelenjenek: építő egymásrautaltságban kellett a csapattagoknak dolgozniuk, megtanulták, hogy csak együtt tudnak igazán sikeresek lenni. A kiscsoportos foglalkozás, a pedagógus figyelme és segítsége inspiráló volt számukra.

A program során 2 napos budapesti kiránduláson vettünk részt. A kirándulás célja egyrészről a fővárosunk megismerése, másrészről olyan üzem meglátogatása, amely a szakmánkhoz kapcsolódik.

A célunk, hogy mindenkinek az egyéni képességéhez igazodjon az alkotás folyamata, ami meg tudott valósulni. Örömmel, jó hangulatban és hatékonyan dolgoztak a feladatokon.

A pályázat bemutatása

 

NTP-KNI-17-0213 pályázat

Bármilyen kérdésed van, keress minket! Segítünk!     felveszem a kapcsolatot

×
Találd meg nálunk álmaid szakmáját!

Lemaradtál Nyílt Napjainkról? Nézd vissza videóinkat!
2021.11.10.
- 2021.12.01.