Nemzeti Tehetség Program NTP-RHTP-16-0102 pályázat

„Varrás varázs”

A Debreceni SZC Könnyűipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája a 2016/2017-es tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program támogatásával 8 fő női szabó és 2 fő kézi és gépi hímző tanuló tehetséggondozását vállalta.

A tehetséges diákok a debreceni női kisbunda motívumait elevenítették meg különböző lakástextíliákon és női blúzon. Az elkészült alkotások az iskolánk aulájában kerültek kiállításra. Az volt a célunk, hogy a hozzánk betérők (pl. az új beiratkozó diákjaink és szüleik) számára megmutassuk az iskolánkban folyó tehetséggondozó program keretében megvalósuló hagyományőrző és értékteremtő szakmai tevékenységeket, elismerve ezzel felkészítő pedagógusaink és alkotó tanítványaink kreatív munkáját is.

A programban résztvevő diákok egynapos kiránduláson vehettek részt Nádudvaron, Hortobágyon és Balmazújvároson, mely alatt új ismeretekre tehettek szert, megismerkedhettek a népi kismesterségekkel, betekintést nyertek a régi idők világába. A pályázat során olyan élményekkel gazdagodhattak a tanulók, amiben ez idáig nem volt részük.

A pályázat bemutatása

NTP-RHTP-16-0102 pályázat

Bármilyen kérdésed van, keress minket! Segítünk!     felveszem a kapcsolatot

×
Találd meg nálunk álmaid szakmáját!

Lemaradtál Nyílt Napjainkról? Nézd vissza videóinkat!
2021.11.10.
- 2021.12.01.